Написати мені

Мені 32 роки і якайфую від розробки сайтів,
у цьому мій секрет

14
116
Відео на YouTube каналі
10
років, на фрілансі, збагачую клієнтів
Крім розробки продуманих сайтів для своїх клієнтів, навчаю веб-дизайнерів та розробників своєму ремеслу
Ділюсь знаннями та досвідом

На сторінках текстового блогу

На YouTube каналі «Фріланс прокачка»

Викладаю пости у Instagram

Розбираю роботи з Telegram каналу

Мої продукти: чек лист для аудиту, гайд за кольору

Проводжу платне індивідуальне навчання

Про мене, створення сайтів
і не тільки...

Початок
Знайомство з інтернетом

Знаєте, з чого все почалося? Це правда незвичайно) Все почалося з бажання мати смартфон і відсутності можливості його купити в той час...

Так, на вигляд мало зв'язку в розробці сайтів, але вона є. Перше моє знайомство з розробкою відбулося, коли я робив зі свого Siemens CX65 смартфон на операційній системі Symbian ...ну або його подібність (так, 2008-го ще не було ні Android ні iOS).

Суть була в тому, що на html (тому, що зараз робляться сайти) робилася веб-сторінка, яка відкривалася локально в браузері (інтернет не потрібен був, просто відкривався файл з пам'яті телефону) і ця сторінка виглядала як меню крутого смартфона. Навігація, як і раніше, здійснювалася по ярликах меню, навіть всі вони були робітники, на ярликах були прописані локальні посилання на виконуючі файли в системі телефону, і допустимо при натисканні на ту ж камеру - відкривалася камера. На той час це була магія)))

Але я пішов далі, коли у мене з'явився інтернет (ем ...це 100 мегабайт на місяць, ...на телефоні, з розширенням екрану 132x176 пікселів (а вас то зараз, на телефоні, тисячі дві по висоті і 1080 по ширині) Так от, на цьому маленькому екранчику, я в тому ж 2008 році зробив свій перший сайт, він був wml (такий формат чисто для мобільних, інтернет тоді був wap), і в той момент я зрозумів, що хочу розібратися, як влаштована вся ця магія, що хочу творити інтернет...

Розповів про самопальний сайт своїм одногрупникам, вони на ньому сиділи (це був варезник, і там були файли з чужих сайтів (музика, картинки і т.д.), відвідуваності моїх однокурсників було мало (півтора людини)), і я пішов далі, почав піарити свій сайт у різних каталогах і т.д., розмістив на ньому рекламу, почав заробляти гроші, але це все було не серйозно.

Серйозно почалося коли у мене з'явився ноутбук, на цьому пеньці, що дупить, я зробив вже повноцінний веб-сайт (для комп'ютерів, а не тільки телефонів), він досі працює techno-shock.blogspot.com нарерайтил туди статейок і продав, але потім зрозумів, що новини технологій це вузька тематика, а я хочу писати про все...

Так народився новий сайт infodoz.ru (він вже теж не мій) на ньому, я домігшись відвідуваності більше 1000 людей на добу, почав потихеньку заробляти та продавати курку яка несе золоті яйця, якось не хотілося, але була одна проблема. Я замахався писати статті (на інфодозі їх більше півтисячі, а також були ще сайти до нього, про новини фільмів та серіалів).

Так само, просуваючи сайти, я вник у тонкощі СЕО, попутно ще встиг зробити портал про заробіток на блогах (вордпрес ФМ wpfm.ru) і заробіток на форексі (форекс мен fxman.ru), але роблячи все це, я зловив себе на думці , Що найбільше мені подобається у всій цій катавасії - колупати дизайн своїх сайтів.

Я годинами сидів розбирався у вордпресі і змінював зовнішній вигляд сайтів постійно, у мене мінімум раз на тиждень змінювався дизайн і я не міг зупинитися. Тоді мені дійшло вже, що ось воно моє )))

На той момент я вже встиг зробити 2 сайти на замовлення, це сайт для універа і для одного місцевого депутата. Досвід ніби вже був, ось я і вирішив ступити на шлях фрілансу.

Прозріння
Як я прийшов до розробки

Вирішив я бути дизайнером, тоді дизайн робили ще у фотошопі, по-старому, от я й малював макети і горя не знав. Але була проблема... — Верстальники, які робили не так, як це собі уявляв я.

Тоді я зрозумів, що потрібно все-таки робити сайти повністю, а не тільки дизайн, оскільки просто неможливо на пальцях пояснити, як це блок повинен підстрибувати при наведенні мишки з якою швидкістю і динамікою, як високо і як назад повертатися. Мало того, якщо навіть усе це докладно розписати... він зробить своє. Зазвичай це простіше і що швидше...

І я почав робити сайти під ключ, цілком так би мовити, клієнт отримував повністю готовий сайт і всі були задоволені. Хоча чому це були, досі так все є))) Досі я так працюю, ось уже котрий рік.

Зараз
Стабільність

На даний момент я встиг попрацювати як на ноутбуках виндовс, на ігровому ПК, на всій техніці Apple (про них всіх є статті в блозі ), прийшов я до висновку, що найкраще це iMac 5k і збоку другий монітор (Full HD) c однаковими діагоналями дисплея. Так зручно, продуктивно та вкрай приємно працювати. Також я можу перевірити працездатність сайту як на віндовсі так і на маку))

Доведи...
Та без проблем)))

Так, зараз багато реклами в інтернеті з сайтами одноденками, які видають чужі роботи за свої (мої роботи теж часто крадуть, але це мені навіть лестить), вони або не можуть зробити на рівні показаному в портфоліо (роботи щось не їх) або ж просто беруть передоплату і пропадають, а через місяць сайт відключається і з'являється новий аналогічний, на який знову женуть трафік.

Так ось у мене розробка сайтів це основна і єдина робота, я за рахунок цього живу не один рік, мені немає жодного сенсу кидати вас на гроші в принципі, оскільки який мені сенс псувати собі репутацію, якщо я можу просто виконати замовлення та отримати гроші.

Але все ж таки перейдемо до фактів...

Домен
Я давно на ринку розробки сайтів

Мій сайт був зареєстрований у 2013-му (reg.ru не дасть збрехати, підробити це неможливо).

На домен веде безліч посилань (з копірайтів на зроблених мною сайтах, якщо будите не проти, то і на вашому такий красуватися, і це не погано, а навпаки допомагає продавати з таких сайтів , оскільки каже відвідувачу, що ви не школяр який на колінці склепав сайт, а бізнесмен який вклався у сайт, а значить він із серйозними намірами і йому можна довіряти).

Відгуки
На авторитетних сайтах

Я на біржах зараз не працюю (вистачає постійних клієнтів, +сарафанне радiо).Але все-таки, відгуки на них є, якщо раптом вони вам потрібні, то ось: на веблансері (та вони старші 5 років, не це ще один доказ того, що я не новачок у сфері розробки сайтів, досвіду мені не позичати, так що я точно зможу вам допомогти) і на фрілансханті.

Також відгуки в google
Я вже мовчу про сотні коментарів на YouTube каналі

Гугл
Він мене знає

Можете погуглити мене, що б переконатися, що немає поганих відгуків про мене в принципі, а так само я помічений у гугле як розробник сайтів.

Крім цього можна нагуглити купу робіт поцуплених у мене, але я втомився з цим усім боротися, а навпаки мені приємно, що мою роботу вважають кльовою і крадуть)) Я зможу зробити як там показано, а ось вони немає.

Учні
Їх багато...

Навчаю як в офлайні, так і на YouTube каналі


Можете мені написати, дам посилання на їхнє портфоліо, всі вони живі і практикуючі розробники, захочете зможете їм написати і запитати про мене. І так, вони роблять теж кльові сайти (але ми пам'ятаємо, хто їх створив :) і хто зробить 🔥 крутіше) але все ж таки, якщо ваш бюджет буде вкрай обмежений, то я вам пораджу одного з них і він буде робити вам сайт «дешевше ».

© ArtStranger.ru, 2013 — . Всі права захищені. Використання матеріалів сайту без згоди його власника – заборонено законом! Політика конфіденційності
ТелеграмПошта